ponedeljek, 1. september 2008

Celoten JSTOR za Univerzo v Ljubljani

Mag. Karmen Štular Sotošek mi je poslala tole izjemno veselo obvestilo (citiram ga v celoti): Obveščamo vas, da je arhivska zbirka znanstvenih časopisov JSTOR (Journal storage) zdaj na voljo vsem študentom in osebju Univerze v Ljubljani. Stroške triletnega dostopa (2008-2011/junij), ki vključuje tudi oddaljen dostop, krije Univerza v Ljubljani. S tem dejanjem se Univerza v Ljubljani pridružuje skoraj 5000 institucijam v 126 državah sveta, ki že imajo dostop do tega vira.
Vabimo vas k iskanju in branju celotnih besedil iz skoraj 1000 znanstvenih časopisov s 47 različnih področij na več kot 24.000.000 straneh. V okviru konzorcija COSEC smo dogovorili dostop do vseh 14 zbirk, ki pokrivajo področja antropologije, arheologije, biologija, botanika, ekologija, ekonomije in podjetništva, filozofije, glasbe, izobraževanja, jezikoslovja in književnosti, matematike, statistike, naravoslovnih znanosti, politologije, prava, sociologije, umetnosti, zgodovine in zdravstva… Servis najdete na spletnem naslovu: http://www.jstor.org
Med njimi so tudi številni prispevki slovenskih avtorjev, naj omenimo le najstarejšega, to je Valvasorjev »The Zirchnitzer Sea in Carniola«, ki je bil kot prvi slovenski znanstveni prispevek objavljen v drugem najstarejšem znanstvenem časopisu Philosophical Transactions of the Royal Society (1665-).
Posebnost zbirke je, da omogoča dostop od prvih letnikov znanstvenih časopisov, zadnji letniki pa so dostopni z dve do petletnim zamikom.
V prvi polovici septembra vam bomo poslali promocijska besedila v slovenskem in angleškem jeziku.
Naj JSTOR postane tudi vaše orodje!

Mag. Karmen Štular Sotošek in Helena Janežič
Konzorcij COSEC
NUK
Turjaška 1
1000 Ljubljana
Tel.: 01/2001 171
E-pošta: karmen.stular@nuk.uni-lj.si
helena.janezic@nuk.uni-lj.si!"

Ni komentarjev: