torek, 10. december 2019

CORE Discovery - nova razširitev za brskalnike za boljšo najdljivost in uporabo odprto dostopnih vsebin

Za lažje dostopanje do odprto dostopnih različic znanstvenih člankov in drugih prosto dostopnih vsebin so na voljo različne možnosti, zelo uporabne so t.i. razširitve za brskalnike (browser extensions), že nekaj časa sta v uporabi Unpaywall  in EndNote Click (prej Kopernio).

CORE Discovery temelji na iskalniku po trenutno največjem naboru dokumentov z odprto dostopnimi vsebinami, CORE, omogoča pa tudi dostop do vsebin drugih storitev izven CORE.
Je edino orodje, ki lahko locira dokumente z »neznanim« DOI  ali dokumente, ki DOI identifikatorja sploh nimajo.
Poleg tega je na voljo tudi kot vtičnik za repozitorije - metapodatkom o nekem gradivu doda povezave do odprto/prosto dostopnih različic dokumenta (več na https://core.ac.uk/services/discovery/).

1 komentar:

NOVELTY pravi ...

PONUDBA POSOJILA "NOVELTY FINANCE"
Zdravo!!! Ali potrebujete posojilo? Če je odgovor pritrdilen, vam priporočam, da zaprosite za posojilo prek Novelty Finance Inc.

Moje ime je Davina Claire, sem finančna direktorica Novelty Finance in lahko zaprosite za posojilo pri mojem podjetju in imate posojilo na vašem računu v 24 do 48 urah. Ugotovil sem, da veliko ljudi tako težko dobi posojilo pri svojih lokalnih bankah ali drugih finančnih institucijah zaradi visoke obrestne mere, nezadostnega zavarovanja, razmerja dolga in dohodka, nizke kreditne ocene ali drugih razlogov.

V NOVELTY FINANCE nudimo rešitve za financiranje. Nudimo vse vrste posojil (osebno posojilo, poslovno posojilo in številna druga). Ponujamo prilagodljive in več možnosti posojil, vključno z zavarovanimi in nezavarovanimi posojili, dolgoročnimi in kratkoročnimi posojili, ki so prilagojena vašim finančnim potrebam.

Za poizvedbe/vprašanja? - Pošljite e-pošto na [noveltyfinances@gmail.com] ali pokličite / WhatsApp preko: +447915601531]

Prizadevamo si, da bi bilo zadolževanje enostavno, priročno in ugodno.

Naša storitev je zelo hitra, zaupanja vredna in zanesljiva in si lahko izposodite do 5 milijonov evrov po subvencionirani obrestni meri 3 % na leto. Smo pravo podjetje, na katerega se lahko obrnete, ko nujno potrebujete posojilo.

Nič več čakalnih dob ali stresnih obiskov banke, naša storitev je na voljo 24 ur na dan. Za posojilo lahko zaprosite kadar koli in kjer koli na svojem primernem mestu s telefonom ali prenosnikom, vse kar morate storiti je, da nam pošljete svojo zahtevo za posojilo na:
Elektronski naslov: (noveltyfinances@gmail.com)
WhatsApp/Telegram: +447915601531
Telefon: +447915601531

Vedno smo veseli, da nudimo finančno podporo.